Vloerverwarming frezen

Om te weten of het aanleggen van vloerverwarming voor u interessant is moet eerst gekeken worden naar het materiaal waarin de verwarming verwerkt wordt.

Het is mogelijk om te frezen in:

  • Cementdekvloer
  • Anhydrietvloer
  • Tegevloer
  • Fermacell vloer (kan op een houten vloer gelegd worden)
  • Betonvloer

Werkwijze

Een vloerverwarming is afhankelijk van een verdeler. Eerst wordt met de opdrachtgever overlegd wat een geschikte plaats is voor de verdeler.
De verdeler ziet er zo uit:

vloer

Vervolgens wordt een groepenindeling gemaakt voor de vloerverwarming. Dit betekent dat individuele zone’s gekozen kunnen worden die u apart kunt aansturen.

Indien gewenst kunnen wij bestaande radiatoren verwijderen en de leidingen afdoppen.


Als de indeling bekend is gaan we met onze professionele freesmachine gleuven vrezen voor de vloerverwarmingsbuizen. De gleuven zijn ongeveer 20mm diep en 17mm breed.

Indien de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt wordt, dan is de tussenruimte tussen de slangen 10cm. Indien gebruikt als bij verwarming is de tussenruimte 15cm.

Uiteraard wordt al het freesstof met een industriële stofzuiger weggezogen zodat een net en schoon resultaat overblijft.

 

 


Na het vrezen worden de buizen gelegd en aan de verdeler gemonteerd. Als alles gemonteerd is kunnen de verdeler en buizen worden gevuld met leidingwater en kan de verdeling aangesloten worden op het CV-systeem.

Indien gewenst kunnen we de CV-ketel afstemmen op de vloerverwarming. Hierdoor wordt de temperatuur beter geregeld wat stookkosten kan besparen.

Ook is het optioneel mogelijk om een speciale contactlaag aan te laten brengen. Deze laag zorgt er voor dat de vloerverwarming zijn warmte beter afgeeft. Normaal doen we dit met een speciale tegellijm of mortel geschikt voor uw vloer, maar dit kunnen we ook afstemmen met uw vloerenafwerkingsbedrijf.

 

Het resultaat

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.